pondělí 18. července 2011

RYE AND HASTINGS

Dalším místem, které jsme navštívili byl ráj - tudíž anglické město Rye. Naši domácí nás stále naváděli, aby jsme Rye navštívili, že je to jedno z nejkrásnějších měst v Británii. No nás ale moc nezaujal. Přesto i zde bylo něco k vidění. Například ulice ve které měli domy "vtipné názvy". V Anglii má totiž každý dům svoje jméno. A tady moc nad jmény nepřemýšleli a jednoduše pojmenovali domy jako"první dům", "dům s terasou" či "dům naproti". 

Touto ulicí jsme se dostali k malému hrádku. Uvnitř bylo vše z doby rytířů. No a sama Ivča se přesvědčila, jaký by byl Alf udatný a chrabrý rytíř. A kdyby mu to nešlo s brněním, tak by se dal k dělostřelectvu. 




Taky jsme tu okusili poprvé tradiční anglické jídlo: Roasted chicken, roasted potatoes and yorkshire pudding (taková jakoby houstička). No není pudink jako pudink. 

Z Rye naše cesta vedla do Hastings. A moře přišlo na řadu po druhé. Lehli jsme si na vyhřáté kamínky na pláži, odpočívali a pozorovali lidi okolo. No a nakonec jsme podlehli hazardu. Hráli jsme hry a vyhrávali dárečky. Tak teď má Ivča i Alf svého Me to You plyšáka, eh!



Žádné komentáře:

Okomentovat