pondělí 18. července 2011

CANTERBURY AND WHITSTABLE

Do Canterbury jsme se vydali, aby jsme navštívili jednu z největších katedrál na britských ostrovech. No málem se nám nepoštěstilo. V den návštěvy se v katedrále konala nějaká slavnost, což znamenalo, že více jak polovina katedrály nebyla přístupna pro návštěvníky. Průvodce nám sdělil, že okolo půl 4 bude k vidění celá katedrála a tak jsme se zatím vydali napříč městem. Ulice byly plné turistů, restaurací a mladých lidí vydělávajících si peníze zpěvem.


Před vstupem do katedrály byla obrovská fronta. Možná nebylo na škodu koupit si lístky dopředu. Když jsme vstoupili do katedrály bylo to něco neuvěřitelného. Pořád jsme přemýšleli, jak dokázali bez strojů postavit něco tak obrovského a taky jsme žasli nad tím, že to celé ty roky vydrželo. V jedné z části katedrály (v kryptě) muselo být hrobové ticho. No jen Španělé a Rusové si to asi nepřečetli, ehm!



Cestou k autu jsme v jednom z obchodů koupili pro Ivču černý klobouk, už chytá britský styl! A nakonec se osvěžili tím nejúžasnějším karamelovým frappuccinem ze Starbucks. Mimochodem, před náma ve frontě stála rodinka Čechů. Jóó a obsluhovala nás Slovenka :)


Jelikož bylo hezké počasí, rozhodli jsme se, že cestou domů navštívíme město Whitstable. Poprvé jsme si smočili nohy v moři, našli mušličku a nasávali energii ze sluníčka.Nádhera!


Žádné komentáře:

Okomentovat