středa 29. června 2011

Leeds Castle

Konečně jsme našli chvilku času, aby jsme pro Vás dali dohromady naši návštěvu Leeds Castle. Stačí projít vstupní branou a hned na Vás dopadne kouzlo anglické přírody. Rozlehlý trávník okolo celého hradu, měkký jako peřinka - sami jsme podlehli pokušení a lehli si! Cesty lemují rybníčky a narazíte tu na překrásné pávy, černé i bílé labutě a mnoho dalších druhů. Než jsme vcházeli do hradu, připadal nám vcelku malý. Ale po pár krocích v něm jsme zjistili opak. Prošli jsme tak sídlo několika anglických králů a královen a nakoukli tak do jejich způsobu života. Každý z pokojů je ponechán v původní výzdobě. Všechno jsme si vyfotili, ačkoliv jsme poté zjistili, že ve vnitřních prostorách hradu je přísný zákaz fotografování. 



Za hradem jsme objevili malou ptačí "zoo". Viděli jsme od malých papoušků po velké. Přišli jsme právě, když probíhalo krmení. Takže papoušci se všelijak předváděli, aby dostali kuličku hroznového vína. 


A nakonec jsme se vrátili zpátky do dětských let - zabloudili jsme v bludišti :). Pfff brnkačka, řekli jsme si na začátku! No a nakonec nám trvalo asi tak 10-15 minut než jsme dostali do středu bludiště, kde byla skalka, ze které vidíte celé bludiště jak na dlani. Chvilku jsme tam jen tak stáli a koukali, jak lidi bloudí a bloudí. No a  nakonec na nás čekalo poslední překvapení. Skalka uvnitř bludiště skrývala tajemnou jeskyni, která byla světelně vyzdobená a vypadalo to mysticky! Jestli někdy navštívíte Anglii, tak tenhle hrad je místo, kam určitě doporučujeme "zabloudit". 


Žádné komentáře:

Okomentovat